Čitaj mi

ODRŽANA ZAVRŠNA SVEČANOST PROJEКTA „UČIM+ZNAM=VREDIM“

Završna svečanost projekta „Učim + Znam = Vredim“ koje realizuje Udruženje za promociju društvene odgovornosti,  održana je danas u holu zgradi Autonomne Pokrajine Vojvodine. Okupljeni su imali prilike da čuju neke od nagređenih horova koji su ove godine bili promovisani na bilbordima, kao i učenicu solistikunju koja je osvojila laureat na državnom takmičenju u tradiconalnom pevanju. Prisutinima su se obratili potpredsednik Pokrajinske Vlade Đorđe Milićević, predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti Aleksandar Savanović, kao i predsednik opštine Srbobran,  koja je jedna od sedam opština u kojoj se projekat realizuje, Radivoj Paroški.

“Od 14 bilborda 2015. godine sa 30 đaka stigli smo do 37 bilborda sa gotovo 200 učenica i učenika samo u Novom Sadu. Od škola koje su sa podozrenjem gledale na ovakav vid promocije znanja u početku, došli smo do situacije da smo samo u našem glavnom gradu imali 100 prijava iz novosadskih osnovnih i srednjih škola na naš konkurs. A radi se o đacima koji su postizali najveće uspehe na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Takvim bogatstvom koje imamo, zaista se vredi podičiti“, rekao je predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti Aleksandar Savanović.

Tokom svečanosti uručene su i posebne zahvalnice učenicima koji su promovisani dve ili tri godine za redom na reklamnim panoima. Posebne zahvalnice ovim učenicima uručili su najbolja mlada naučnica Srbije Jelena Vladić, potpredsednik Pokrajinske Vlade Đorđe Milićević i zamenik gradonačelnika Srđan Кružević.

- U godini koja je pred nama, kada će Novi Sad sa ponosom nositi titulu Omladinska prestonica Evrope, važnije je nego ikada da ukažemo na značaj obrazovanja i pozitivnih primera među mladima. Veoma je bitno da mladi znaju da vredan rad, sticanje znanja i posvećenost imaju smisla i da šira društvena zajednica takve vrednosti prepoznaje. Zahvaljujući ovom projektu, već četvrtu godinu za redom imamo priliku da vidimo najbolje učenike, decu na koju smo ponosni. Neka oni budu primer za uspeh, a ja sam siguran da će ova akcija motivisati i njihove vršnjake i da će podstaći pozitivne vrednosti u društvu– rekao je Srđan Кružević

Ovo je četvrta godina za redom da Udruženje za promociju društvene odgovornosti organizuje projekat  „Učim znam vredim“,  a ovaj put samo u Novom Sadu đaci su promovisani na 37 panoa u gradu. Projekat se i ove godine realizovao u opštinama Sremski Кarlovci, Žabalj, Srbobran, Bački Petrovac, Beočin i Temerin.  Generalni sponzor projekta “Učim + Znam = Vredim” i ove godine je Erste banka.

Novi Sad, 22. decembar 2018. godine