Читај ми

ОДРЖАНА ЗАВРШНА СВЕЧАНОСТ ПРОЈЕКТА „УЧИМ+ЗНАМ=ВРЕДИМ“

Завршна свечаност пројекта „Учим + Знам = Вредим“ које реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности,  одржана је данас у холу згради Аутономне Покрајине Војводине. Окупљени су имали прилике да чују неке од нагређених хорова који су ове године били промовисани на билбордима, као и ученицу солистикуњу која је освојила лауреат на државном такмичењу у традицоналном певању. Присутинима су се обратили потпредседник Покрајинске Владе Ђорђе Милићевић, председник Удружења за промоцију друштвене одговорности Александар Савановић, као и председник општине Србобран,  која је једна од седам општина у којој се пројекат реализује, Радивој Парошки.

“Од 14 билборда 2015. године са 30 ђака стигли смо до 37 билборда са готово 200 ученица и ученика само у Новом Саду. Од школа које су са подозрењем гледале на овакав вид промоције знања у почетку, дошли смо до ситуације да смо само у нашем главном граду имали 100 пријава из новосадских основних и средњих школа на наш конкурс. А ради се о ђацима који су постизали највеће успехе на републичким и међународним такмичењима. Таквим богатством које имамо, заиста се вреди подичити“, рекао је председник Удружења за промоцију друштвене одговорности Александар Савановић.

Током свечаности уручене су и посебне захвалнице ученицима који су промовисани две или три године за редом на рекламним паноима. Посебне захвалнице овим ученицима уручили су најбоља млада научница Србије Јелена Владић, потпредседник Покрајинске Владе Ђорђе Милићевић и заменик градоначелника Срђан Кружевић.

- У години која је пред нама, када ће Нови Сад са поносом носити титулу Омладинска престоница Европе, важније је него икада да укажемо на значај образовања и позитивних примера међу младима. Веома је битно да млади знају да вредан рад, стицање знања и посвећеност имају смисла и да шира друштвена заједница такве вредности препознаје. Захваљујући овом пројекту, већ четврту годину за редом имамо прилику да видимо најбоље ученике, децу на коју смо поносни. Нека они буду пример за успех, а ја сам сигуран да ће ова акција мотивисати и њихове вршњаке и да ће подстаћи позитивне вредности у друштву– рекао је Срђан Кружевић

Ово је четврта година за редом да Удружење за промоцију друштвене одговорности организује пројекат  „Учим знам вредим“,  а овај пут само у Новом Саду ђаци су промовисани на 37 паноа у граду. Пројекат се и ове године реализовао у општинама Сремски Карловци, Жабаљ, Србобран, Бачки Петровац, Беочин и Темерин.  Генерални спонзор пројекта “Учим + Знам = Вредим” и ове године је Ерсте банка.

Нови Сад, 22. децембар 2018. године