Čitaj mi

ODRŽAN SKUP U NOVOM SADU U OKVIRU KAMPANјE "BUDUĆNOST SRBIJE"

U Novom Sadu na Trgu slobode, pred više desetina hilјada okuplјenih građana, obratili su se predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. U okviru kampanje „Budućnost Srbije“ sa bine u centru grada prisutne su pozdravili i potpredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić, predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović i predsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Ištvan Pastor koji su građanima saglasno poručili da Srbija ide putem uspeha i prosperiteta u bolјu budućnost.

Predsednik Aleksandar Vučić je najavio da će u Novi Sad doći još dve velike investicije.

- Ja vam danas donosim dva mala poklona u Novi Sad. Završeni su pregovori sa jednom velikom, veoma značajnom kompanijom iz prehrambene industrije za investiciju 50 miliona evra, tako da ćete videti jednog od najmoćnijih svetskih proizvođača čokolade, ovde u Novom Sadu. A razgovarali smo danas i sa još jednom kompanijom, koja će zaposliti 400 lјudi u Novom Sadu i uložiti više desetina miliona evra u poslovanje. Do pre nekoliko godina, u ovom gradu nije bilo fabrika. Od kad je Miloš Vučević gradonačelnik, kompanije "Delfaj" i "Lir" su zaposlile 5 000 lјudi, a onda je došao i istraživački centar "Kontinental", jedne od najmoćnijih nemačkih kompanija. Zahvalјujem svima koji rade dobar posao na obrazovanju mladih, da bi oni mogli da obavlјaju najvažnije poslove za svetski bitne kompanije – rekao je Aleksandar Vučić i najavio da će 1. septembra biti otvoreno 10 000 digitalnih učionica u Srbiji.

Gradonačelnik Vučević se osvrnuo na značajna pobolјšanja u funkcionisanju grada prethodnih godina, zahvalјujući jedinstvenoj politici koja se sprovodi od državnog, do pokrajinskog i gradskog nivoa.

- Pre sedam godina upravo odavde smo krenuli u pobede za Srbiju, Vojvodinu, za Novi Sad. Iz srca Vojvodine, iz Srpske Atine, Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope krenuli smo da menjamo Srbiju i naše gradove, da stvaramo ono što su građani očekivalii. Ono što smo obećali, to smo i uradili. Možemo reći da ono što je sanjano, to je i urađeno, a u pitanju su novi mostovi, škole, obdaništa, putevi, bulevari, kulturni centri, naučno-tehnološki park, nova zgrada RTV, industrijske zone, nova radna mesta i još mnogo toga. Sve to je urađeno uz podršku građana i to je naš odgovor onima koji mrze i koji podstiču nasilјe želeći da unište sve što vredi u Srbiji. Nema stajanja, jer je pred nama budućnost i moramo još više da se trudimo, prvenstveno zbog naše dece i bolјeg sutra za sve nas - naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić rekao je da ne postoji ni jedan izborni sistem na svetu koji može dovesti do toga da opozicija, kakva je sada u Srbiji, preuzme vlast, jer nema ono što je klјučno, a to je podrška naroda. On je dodao da se nasilјem i agresivnošću ne može ništa postići i da opozicija, ne poseduje ideju i podršku naroda. Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović istakao je da je ovo veličanstveni skup nekoliko desetina hilјada hrabrih i odgovornih građana i građanki i dokaz da pobeđuje rad.

Predsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Ištvan Pastor zahvalio se predsedniku Srbije na dobroj saradnji i međusobnom poštovanju koje traje već 10 godina i naglasio da je upravo zahvalјujući toj dobroj saradnji, završena je zgrada RTV, da se krenulo u rekonstrukciju puteva, u renoviranje škola, modernizacije bolnica i drugo.

Novi Sad, 11. april 2019. godine