Читај ми

ОДРЖАН СКУП У НОВОМ САДУ У ОКВИРУ КАМПАЊЕ "БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ"

У Новом Саду на Тргу слободе, пред више десетина хиљада окупљених грађана, обратили су се председник Републике Србије Александар Вучић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. У оквиру кампање „Будућност Србије“ са бине у центру града присутне су поздравили и потпредседник Владе Републике Србије Ивица Дачић, председник Покрајинске Владе Игор Мировић и председник Скупштине Аутономне покрајине Војводине Иштван Пастор који су грађанима сагласно поручили да Србија иде путем успеха и просперитета у бољу будућност.

Председник Александар Вучић је најавио да ће у Нови Сад доћи још две велике инвестиције.

- Ја вам данас доносим два мала поклона у Нови Сад. Завршени су преговори са једном великом, веома значајном компанијом из прехрамбене индустрије за инвестицију 50 милиона евра, тако да ћете видети једног од најмоћнијих светских произвођача чоколаде, овде у Новом Саду. А разговарали смо данас и са још једном компанијом, која ће запослити 400 људи у Новом Саду и уложити више десетина милиона евра у пословање. До пре неколико година, у овом граду није било фабрика. Од кад је Милош Вучевић градоначелник, компаније "Делфај" и "Лир" су запослиле 5 000 људи, а онда је дошао и истраживачки центар "Континентал", једне од најмоћнијих немачких компанија. Захваљујем свима који раде добар посао на образовању младих, да би они могли да обављају најважније послове за светски битне компаније – рекао је Александар Вучић и најавио да ће 1. септембра бити отворено 10 000 дигиталних учионица у Србији.

Градоначелник Вучевић се осврнуо на значајна побољшања у функционисању града претходних година, захваљујући јединственој политици која се спроводи од државног, до покрајинског и градског нивоа.

- Пре седам година управо одавде смо кренули у победе за Србију, Војводину, за Нови Сад. Из срца Војводине, из Српске Атине, Европске престонице културе и Омладинске престонице Европе кренули смо да мењамо Србију и наше градове, да стварамо оно што су грађани очекивалии. Оно што смо обећали, то смо и урадили. Можемо рећи да оно што је сањано, то је и урађено, а у питању су нови мостови, школе, обданишта, путеви, булевари, културни центри, научно-технолошки парк, нова зграда РТВ, индустријске зоне, нова радна места и још много тога. Све то је урађено уз подршку грађана и то је наш одговор онима који мрзе и који подстичу насиље желећи да униште све што вреди у Србији. Нема стајања, јер је пред нама будућност и морамо још више да се трудимо, првенствено због наше деце и бољег сутра за све нас - нагласио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Потпредседник Владе Републике Србије Ивица Дачић рекао је да не постоји ни један изборни систем на свету који може довести до тога да опозиција, каква је сада у Србији, преузме власт, јер нема оно што је кључно, а то је подршка народа. Он је додао да се насиљем и агресивношћу не може ништа постићи и да опозиција, не поседује идеју и подршку народа. Председник Покрајинске Владе Игор Мировић истакао је да је ово величанствени скуп неколико десетина хиљада храбрих и одговорних грађана и грађанки и доказ да побеђује рад.

Председник Скупштине Аутономне покрајине Војводине Иштван Пастор захвалио се председнику Србије на доброј сарадњи и међусобном поштовању које траје већ 10 година и нагласио да је управо захваљујући тој доброј сарадњи, завршена је зграда РТВ, да се кренуло у реконструкцију путева, у реновирање школа, модернизације болница и друго.

Нови Сад, 11. април 2019. године