Čitaj mi

OBELEŽENA DESETOGODIŠNJICA RADA CARITAS DEKANATA NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci prof. dr Sanja Stojanović i član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj prisustvovali su proslavi povodom desetogodišnjice rada Caritas Dekanata Novi Sad. U okviru programa podeljene su zahvalnice svim volonterima i prijateljima ove organizacije, a deca iz Montesori dečije kuće izvela su dramski skeč.

- Caritas Dekanata u Novom Sadu već deset godina nesebično pruža pomoć ljudima sa različitim problemima, bez obzira na veru, nacionalnost, poreklo ili imovinsko stanje. Ovaj centar svaki dan primi veliki broj ljudi, a Grad Novi Sad mu u tome godinama pomaže. Međutim, bez ljudi koji ovde rade i volontera on ne bi mogao da funkcioniše. Danas smo došli da im čestitamo desetogodišnjicu rada i poželimo još puno uspeha u nesebičnom i humanom radu - izjavio je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

Caritas Dekanata Novi Sad je humanitarna organizacija katoličke crkve koja već deset godina aktivno radi na zbrinjavanju različitih marginalizovanih socijalnih grupa. Aktivna je na projektu "Promocija mentalnog zdravlja u Srbiji" koji sprovodi u saradnji sa Karitasom Italije, Institutom za psihijatriju i Gradskom upravom za socijalnu i dečiju zaštitu. Kao rezultat saradnje u Novom Sadu pre godinu dana je otvoren i uspešno radi i deluje Dnevni centar za mentalno zdravlje, koji nudi podršku, osnaživanje i socijalnu rehabilitaciju osobama sa mentalnim teškoćama. Takođe, od oktobra 2001. godine Caritas Dekanata Novi Sad pruža i usluge Dnevnog centra za stare osobe, koji svakodnevno ugošćava preko 60 osoba starije životne dobi, a oba projekta se realizuju uz podršku Grada Novog Sada.

Novi Sad, 17. novembar 2011. godine