Читај ми

ОБЕЛЕЖЕНА ДЕСЕТОГОДИШНЈИЦА РАДА CARITAS ДЕКАНАТА НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић, чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф. др Сања Стојановић и члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ присуствовали су прослави поводом десетогодишњице рада Caritas Деканата Нови Сад. У оквиру програма подељене су захвалнице свим волонтерима и пријатељима ове организације, а деца из Монтесори дечије куће извела су драмски скеч.

- Caritas Деканата у Новом Саду већ десет година несебично пружа помоћ људима са различитим проблемима, без обзира на веру, националност, порекло или имовинско стање. Овај центар сваки дан прими велики број људи, а Град Нови Сад му у томе годинама помаже. Међутим, без људи који овде раде и волонтера он не би могао да функционише. Данас смо дошли да им честитамо десетогодишњицу рада и пожелимо још пуно успеха у несебичном и хуманом раду - изјавио је градоначелник Новог Сада Игор Павличић.

Caritas Деканата Нови Сад је хуманитарна организација католичке цркве која већ десет година активно ради на збрињавању различитих маргинализованих социјалних група. Активна је на пројекту "Промоција менталног здравља у Србији" који спроводи у сарадњи са Каритасом Италије, Институтом за психијатрију и Градском управом за социјалну и дечију заштиту. Као резултат сарадње у Новом Саду пре годину дана је отворен и успешно ради и делује Дневни центар за ментално здравље, који нуди подршку, оснаживање и социјалну рехабилитацију особама са менталним тешкоћама. Такође, од октобра 2001. године Caritas Деканата Нови Сад пружа и услуге Дневног центра за старе особе, који свакодневно угошћава преко 60 особа старије животне доби, а оба пројекта се реализују уз подршку Града Новог Сада.

Нови Сад, 17. новембар 2011. године