Čitaj mi

DODELA OKTOBARSKE NAGRADE I NOVEMBARSKE POVELJE

Petak, 22. oktobar 2010. godine
12,00 časova
Svečana sala, Gradska kuća
Trg slobode 1
Novi Sad

Povodom obeležavanja važnih istorijskih datuma 23. oktobra 1944. godine, odnosno 9. i 25. novembra 1918. godine, gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić zajedno sa predsednikom Skupštine Novog Sada Aleksandrom Jovanovićem uručiće Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju na svečanosti koja će biti organizovana u Gradskoj kući.

Oktobarska nagrada se dodeljuje kao društveno priznanje pojedincima i kolektivima za izuzetne rezultate u radu i najviša dostignuća u oblasti privrede, kulture, nauke, umetnosti, obrazovanja i vaspitanja, zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti, fizičkoj kulturi i drugim oblastima u toku jedne ili više godina na teritoriji Grada Novog Sada, a time se obeležava 23. oktobar 1944. godine – dan kada je Novi Sad oslobođen od fašizma.

Novembarska povelja se dodeljuje kao društveno priznanje za izuzetne rezultate i dostignuća u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti pojedincima i kolektivima za izuzetan doprinos razvoju Novog Sada, a povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, kada je doneta Odluka o prisajedinjenju Vojvodine Srbiji.

Novi Sad, 21. oktobar 2010. godine