Читај ми

ДОДЕЛА ОКТОБАРСКЕ НАГРАДЕ И НОВЕМБАРСКЕ ПОВЕЉЕ

Петак, 22. октобар 2010. године
12,00 часова
Свечана сала, Градска кућа
Трг слободе 1
Нови Сад

Поводом обележавања важних историјских датума 23. октобра 1944. године, односно 9. и 25. новембра 1918. године, градоначелник Новог Сада Игор Павличић заједно са председником Скупштине Новог Сада Александром Јовановићем уручиће Октобарску награду и Новембарску повељу на свечаности која ће бити организована у Градској кући.

Октобарска награда се додељује као друштвено признање појединцима и колективима за изузетне резултате у раду и највиша достигнућа у области привреде, културе, науке, уметности, образовања и васпитања, здравственој и социјалној заштити, физичкој култури и другим областима у току једне или више година на територији Града Новог Сада, а тиме се обележава 23. октобар 1944. године – дан када је Нови Сад ослобођен од фашизма.

Новембарска повеља се додељује као друштвено признање за изузетне резултате и достигнућа у области привреде, друштвених и других делатности појединцима и колективима за изузетан допринос развоју Новог Сада, а поводом обележавања 9. новембра 1918. године, када је српска војска ослободила Нови Сад и 25. новембра 1918. године, када је донета Одлука о присаједињењу Војводине Србији.

Нови Сад, 21. октобар 2010. године