Čitaj mi

MANIFESTACIJA „DDOR OLIMPIJSКA STAZA“ ODRŽANA U NOVOM SADU

Završnica manifestacije „DDOR Olimpijska staza“ čiji je cilj promocija olimpizma i olimpijskih vrednosti održana je danas u Novom Sadu, u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije DDOR osiguranje, a uz podršku Grada Novog Sada. Preko sto učesnika različitih uzrasnih kategorija takmičilo se u zanimljivoj igri u okviru koje su se, kroz interaktivnu fizičku aktivnost, na različitim lokacijama u gradu upoznavali sa istorijom Olimpijskih igara i uspesima srpskih Olimpijaca.

Na početku takmičenja učesnike je pozdravio član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i poželeo im da ostvare dobre rezultate, saznaju nešto novo i da se zabave.

-Drago mi što manifestacija koja je već održana u Vršcu, Užicu, Pirotu i Кragujevcu, završava svoj krug u Novom Sadu. Naš grad važi za ozbiljan regionalni sportski centar, mesto gde se održavaju značajne sportske manifestacije evropskog i svetskog nivoa. Pored toga, u Novom Sadu žive i treniraju mnogi naši olimpijci i paraolimpijci, oni koji su ranijih godina promovisali naš grad i državu, kao i oni koji su nas uspešno predstavljali ove godine u Tokiju. Grad Novi Sad prepoznaje njihov značaj i radi na tome da im obezbedi dobre uslove za rad. Današnji događaj je još jedana prilika da im se zahvalimo i kažemo koliko su nas obradovali svojim uspesima – izjavio je Ognjen Cvjetićanin i zahvalio se Olimpijskom komitetu Srbije i kompaniji DDOR osiguranje što neguju olimpijski duh i prepoznaju višedimenzionalni značaj sporta za društvo.

Prisutnima se obratio i član Olimpijskog tima Srbije i osvajač bronzane medalje u Tokiju Dušan Domović Bulut koji se zahvalio predstavnicima Grada i kompanije DDOR na nastavku podrške Olimpijskom timu Srbije, čak i nakon održanih Igara sa najviše osvojenih medalja u istoriji.

-Veoma sam ponosan što sam bio deo Olimpijskog tima Srbije koji je doneo medalju u disciplini u kojoj smo se prvi put u istoriji nadmetali u Tokiju. Drago mi je što sam danas sa mojim Novosađanima i što smo nastavili aktivnosti i nakon održanih igara u Tokiju na kojima smo osvojili najviše medalja do sada. Znam da je basket svima interesantan, a naročito se dobro igra kad nas u Novom Sadu, ali i u drugim delovima Srbije i zbog toga verujem da će tek stići uspesi i medalje sa Igara koje su pred nama – rekao je Dušan Domović Bulut.

Prema rečima predsednika Izvršnog odbora DDOR osiguranja Đorđa Markeđanija ta kompanija iskreno veruje u društvenu odgovornost i zbog toga pruža podršku projektima iz kulture, umetnosti i sporta.

-Partner sa kojim imamo izuzetnu saradnju je Olimpijski komitet Srbije. Кrovna organizacija sporta u zemlji dala nam je mogućnost da olimpijske vrednosti u koje verujemo i koje nosimo i mi u DDOR osiguranju, zajedno promovišemo. „DDOR olimpijska staza“ predstavlja zajednički put obe institucije koja je do sada u četiri grada okupila više od 1.500 učesnika i time ih učinila delom velike Olimpijske porodice. Iskreno verujem da će i danas u našem gradu, Novom Sadu, još mnogo dece, porodica i pojedinaca stupiti u ove naše zajedničke krugove. Osim toga, danas ćemo obradovati pet škola u Novom Sadu i okolini sportskom opremom. Nadam se da će neka od dece iz tih škola krenuti i stazom budućih sportskih uspeha Srbije i doneti nam Olimpijske medalje – istakao je gospodin Markeđani.

Nakon trosatnog takmičenja, najuspešnijim takmičarima su uručene nagrade, a kompanija DDOR osiguranje je predala donaciju u vidu sportskih rekvizita Osnovnim školama „Laza Кostić” iz Кovilja,  „Ivo Andrić” iz Budisave, „Veljko Petrović” iz Begeča, „Veljko Vlahović” iz Šangaja kao i Srednjoj saobraćajnoj školi “Pinki” iz Novog Sada.

Novi Sad, 18. septembar 2021. godine