Читај ми

МАНИФЕСТАЦИЈА „ДДОР ОЛИМПИЈСКА СТАЗА“ У НОВОМ САДУ

Завршница манифестације „ДДОР Олимпијска стаза“ чији је циљ промоција олимпизма и олимпијских вредности одржана је данас у Новом Саду, у организацији Олимпијског комитета Србије и компаније ДДОР осигурање, а уз подршку Града Новог Сада. Преко сто учесника различитих узрасних категорија такмичило се у занимљивој игри у оквиру које су се, кроз интерактивну физичку активност, на различитим локацијама у граду упознавали са историјом Олимпијских игара и успесима српских Олимпијаца.

На почетку такмичења учеснике је поздравио члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин и пожелео им да остваре добре резултате, сазнају нешто ново и да се забаве.

-Драго ми што манифестација која је већ одржана у Вршцу, Ужицу, Пироту и Kрагујевцу, завршава свој круг у Новом Саду. Наш град важи за озбиљан регионални спортски центар, место где се одржавају значајне спортске манифестације европског и светског нивоа. Поред тога, у Новом Саду живе и тренирају многи наши олимпијци и параолимпијци, они који су ранијих година промовисали наш град и државу, као и они који су нас успешно представљали ове године у Токију. Град Нови Сад препознаје њихов значај и ради на томе да им обезбеди добре услове за рад. Данашњи догађај је још једана прилика да им се захвалимо и кажемо колико су нас обрадовали својим успесима – изјавио је Огњен Цвјетићанин и захвалио се Олимпијском комитету Србије и компанији ДДОР осигурање што негују олимпијски дух и препознају вишедимензионални значај спорта за друштво.

Присутнима се обратио и члан Олимпијског тима Србије и освајач бронзане медаље у Токију Душан Домовић Булут који се захвалио представницима Града и компаније ДДОР на наставку подршке Олимпијском тиму Србије, чак и након одржаних Игара са највише освојених медаља у историји.

-Веома сам поносан што сам био део Олимпијског тима Србије који је донео медаљу у дисциплини у којој смо се први пут у историји надметали у Токију. Драго ми је што сам данас са мојим Новосађанима и што смо наставили активности и након одржаних игара у Токију на којима смо освојили највише медаља до сада. Знам да је баскет свима интересантан, а нарочито се добро игра кад нас у Новом Саду, али и у другим деловима Србије и због тога верујем да ће тек стићи успеси и медаље са Игара које су пред нама – рекао је Душан Домовић Булут.

Према речима председника Извршног одбора ДДОР осигурања Ђорђа Маркеђанија та компанија искрено верује у друштвену одговорност и због тога пружа подршку пројектима из културе, уметности и спорта.

-Партнер са којим имамо изузетну сарадњу је Олимпијски комитет Србије. Kровна организација спорта у земљи дала нам је могућност да олимпијске вредности у које верујемо и које носимо и ми у ДДОР осигурању, заједно промовишемо. „ДДОР олимпијска стаза“ представља заједнички пут обе институције која је до сада у четири града окупила више од 1.500 учесника и тиме их учинила делом велике Олимпијске породице. Искрено верујем да ће и данас у нашем граду, Новом Саду, још много деце, породица и појединаца ступити у ове наше заједничке кругове. Осим тога, данас ћемо обрадовати пет школа у Новом Саду и околини спортском опремом. Надам се да ће нека од деце из тих школа кренути и стазом будућих спортских успеха Србије и донети нам Олимпијске медаље – истакао је господин Маркеђани.

Након тросатног такмичења, најуспешнијим такмичарима су уручене награде, а компанија ДДОР осигурање је предала донацију у виду спортских реквизита Основним школама „Лаза Kостић” из Kовиља,  „Иво Андрић” из Будисаве, „Вељко Петровић” из Бегеча, „Вељко Влаховић” из Шангаја као и Средњој саобраћајној школи “Пинки” из Новог Сада.

Нови Сад, 18. септембар 2021. године