Čitaj mi

KOŠARKAŠICA MAJA ŠKORIĆ NA PRIJEMU U GRADSKOJ KUĆI

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primio je u Gradskoj kući reprezentativku Maju Škorić koja je na Evropskom šampionatu u košarci osvojila bronzanu medalјu, a prijemu je prisustvovala i Dragica Kovačević-Vranjković iz ŽKK „Proleter“  Novi Sad.

- Veliko nam je zadovolјstvo i čast što možemo da ugostimo Maju i da pokažemo zahvalnost za sve ono što čini za našu državu i naš grad, u kojem je napravila prve košarkaške pomake. Novi Sad konstantno pokazuje da je rasadnik uspešnih i talentovanih sportista, kao  i to da je evropski centar, ne samo omladine i kulture, nego i sporta. Zahvalni smo Maji za zadovolјstvo koje nam je pričinila, kako igrajući za reprezentaciju, tako i za države kao što su Slovačka, Francuska i trenutno Mađarska. Ona svojom igrom i uspesima pronosi časno ime Grada Novog Sada svetom, a mi smo tu kao Gradska uprava da pomognemo klubovima iz kojih su naši slavni sportisti potekli, kako bismo im stvorili uslove da nastave što bolјe da funkcionišu - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Novosađanka Maja Škorić je prve košarkaške korake, zapažene rezultate i uspehe napravila u ŽKK „Proleter“ Novi Sad, u kojem je bila do njene osamnaeste godine, a sa reprezentacijom Srbije osvojila je bronzanu medalјu na Evropskom prvenstvu 2019. godine održanom u Srbiji i Letoniji.

Maja Škorić je naglasila da su se utisci sa Evropskog prvenstva već pomalo slegli, da se ekipa odmorila i da su košarkašice spremne za novu sezonu i nove pobede.

- Medalјa osvojena na Evropskom prvenstvu je došla kao neka vrsta nagrade za sav uložen trud i rad, ne samo preko leta, već svih prethodnih godina. Zadovolјna sam bronzanom medalјom, jer je cilј bio da se obezbede kvalifikacije za Olimpijadu, ali naravno da postoji  mali žal kada se polufinalna utakmica izgubi sa tako malo razlike u poenima. Timski duh je ono što krasi sve naše sportiste, a naš mentalitet obiluje borbenošću i želјom za pobedom i dokazivanjem. Ono što je ove godine bilo presudno jeste prednost igranja na domaćem terenu, pred našim navijačima koji su u velikom broju došli da nas podrže, na čemu smo im jako zahvalni – rekla je Maja i naglasila da nastavlјa da igra za klub „Miškolc“ iz Mađarske.

Dragica Kovačević-Vranjković iz ŽKK „Proleter“ istakla je da je Maja dokaz da se treningom, trudom, zalaganjem i istrajnošću iz malog kluba kao što je ŽKK „Proleter“ mogu dostići evropske visine.

- Uspeh Maje Škorić predstavlјa zdravu stranu sporta i možemo reći da je ona prava promoterka zdravog načina života – rekla je Kovačević-Vranjković.

Novi Sad, 13. avgust 2019. godine