Читај ми

КОШАРКАШИЦА МАЈА ШКОРИЋ НА ПРИЈЕМУ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примио је у Градској кући репрезентативку Мају Шкорић која је на Европском шампионату у кошарци освојила бронзану медаљу, а пријему је присуствовала и Драгица Ковачевић-Врањковић из ЖКК „Пролетер“  Нови Сад.

- Велико нам је задовољство и част што можемо да угостимо Мају и да покажемо захвалност за све оно што чини за нашу државу и наш град, у којем је направила прве кошаркашке помаке. Нови Сад константно показује да је расадник успешних и талентованих спортиста, као  и то да је европски центар, не само омладине и културе, него и спорта. Захвални смо Маји за задовољство које нам је причинила, како играјући за репрезентацију, тако и за државе као што су Словачка, Француска и тренутно Мађарска. Она својом игром и успесима проноси часно име Града Новог Сада светом, а ми смо ту као Градска управа да помогнемо клубовима из којих су наши славни спортисти потекли, како бисмо им створили услове да наставе што боље да функционишу - рекао је Огњен Цвјетићанин.

Новосађанка Маја Шкорић је прве кошаркашке кораке, запажене резултате и успехе направила у ЖКК „Пролетер“ Нови Сад, у којем је била до њене осамнаесте године, а са репрезентацијом Србије освојила је бронзану медаљу на Европском првенству 2019. године одржаном у Србији и Летонији.

Маја Шкорић је нагласила да су се утисци са Европског првенства већ помало слегли, да се екипа одморила и да су кошаркашице спремне за нову сезону и нове победе.

- Медаља освојена на Европском првенству је дошла као нека врста награде за сав уложен труд и рад, не само преко лета, већ свих претходних година. Задовољна сам бронзаном медаљом, јер је циљ био да се обезбеде квалификације за Олимпијаду, али наравно да постоји  мали жал када се полуфинална утакмица изгуби са тако мало разлике у поенима. Тимски дух је оно што краси све наше спортисте, а наш менталитет обилује борбеношћу и жељом за победом и доказивањем. Оно што је ове године било пресудно јесте предност играња на домаћем терену, пред нашим навијачима који су у великом броју дошли да нас подрже, на чему смо им јако захвални – рекла је Маја и нагласила да наставља да игра за клуб „Мишколц“ из Мађарске.

Драгица Ковачевић-Врањковић из ЖКК „Пролетер“ истакла је да је Маја доказ да се тренингом, трудом, залагањем и истрајношћу из малог клуба као што је ЖКК „Пролетер“ могу достићи европске висине.

- Успех Маје Шкорић представља здраву страну спорта и можемо рећи да је она права промотерка здравог начина живота – рекла је Ковачевић-Врањковић.

Нови Сад, 13. август 2019. године