Čitaj mi

IMPLEMENTACIJA LOKALNOG AKCIONOG PLANA POLITIKE ZA MLADE

Član Gradskog veća za sport i omladinu, Aleksandar Kravić, prisustvovao je svečanom potpisivanju Ugovora o dodeli dotacija za realizaciju projekta koje organizuje Gradska uprava za sport i omladinu - Kancelarija za mlade, u okviru implementacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada.


- Pristigli projekti su dokaz da su mladi sposobni i da puno toga mogu, potrebno je samo da više obrate pažnju na to da se pri predaji projektne dokumentacije ispune svi uslovi kako bi ona bila validna. Komisija je odabrala projekte kojima se ostvaruju ciljevi definisani Lokalnim akcionim planom politike za mlade Grada Novog Sada u 2011. godini, a već polovinom novembra biće otvoren konkurs za 2012. godinu i potrudićemo se da imamo na raspolaganju više sredstava nego ove godine i da svih jedanaest oblasti Lokalnog akcionog plana budu pokrivene. Ovaj konkurs je veoma značajan jer smo po prvi put dobili informacije o broju i vrsti projekata koje su novosadske organizacije predložile - izjavio je član Gradskog veća za sport i omladinu, Aleksandar Kravić.

Na Javnom konkursu učestvovalo je šezdeset i sedam udruženja, odnosno organizacija, sa osamdeset i osam predloga projekata. Za pedeset i četiri najuspešnija predloga projekta, koji će svojom realizacijom doprineti implementaciji Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za 2011. godinu iz budžeta Grada Novog Sada izdvojeno je 11.349.994,00 dinara.
Informacije o rezultatima konkursa kao i ostali dokumenti značajni za ovaj Javni konkurs mogu se preuzeti sa sajta Gradske uprave za sport i omladinu - Kancelarija za mlade www.sio.novisad.rs


Novi Sad, 31. oktobar 2011. godine