Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК У ПОСЕТИ ЈАВНОМ МЕДИЈСКОМ СЕРВИСУ РТВ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је дирекцију Радио телевизије Војводине и том приликом одржао састанак са генералним директором те медијске куће Срђаном Михајловићем. Градоначелник је по завршетку састанка на којем му је презентована тренутна ситуација у којој се та медијска кућа налази, као и стратешки планови за будућност обишао просторије Радија Нови Сад и студијско-концертни простор Студио М.

- Важно је да РТВ и Град Нови Сад негују добру сарадњу и комуникацију, и зато ми је велико задовољство што ме је директор регионалног јавног сервиса данас упознао са стањем у којем се налази Радио-телевизија Војводине, као и са развојним плановима у наредном периоду. У разговору са директором и његовим сарадницима стекао сам утисак да руководство РТВ има визију и да поседује снагу да изађе из ни мало једноставне ситуације у којој се налази. Најважније је то да у овом тренутку сви дамо подршку овој медијској кући, јер је од општег интереса да она настави да ради и да буде објективни непристрасни јавни сервис свих грађана Војводине - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Генерални директор РТВ Срђан Михајловић се захвалио градоначелнику што је исказао интересовање за проблеме те медијске куће, као и за то како покрајински јавни сервис види себе у будућности и нагласио да иако је решавање актуелних проблема обавеза републичке и покрајинске Владе, значајно је и да Град буде подршка на том путу напретка.

Јавни медијски сервис Радио-телевизија Војводине је јавна медијска кућа у Србији, а њено седиште је у Новом Саду. РТВ емитује свој програм на српском језику и језицима националних мањина, а неке емисије се такође преводе и на језик знакова који је намењен гледаоцима оштећеног слуха.

Нови Сад, 17. септембар 2013. године