Čitaj mi

GRADONAČELNIK U POSETI JAVNOM MEDIJSKOM SERVISU RTV

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je direkciju Radio televizije Vojvodine i tom prilikom održao sastanak sa generalnim direktorom te medijske kuće Srđanom Mihajlovićem. Gradonačelnik je po završetku sastanka na kojem mu je prezentovana trenutna situacija u kojoj se ta medijska kuća nalazi, kao i strateški planovi za budućnost obišao prostorije Radija Novi Sad i studijsko-koncertni prostor Studio M.

- Važno je da RTV i Grad Novi Sad neguju dobru saradnju i komunikaciju, i zato mi je veliko zadovoljstvo što me je direktor regionalnog javnog servisa danas upoznao sa stanjem u kojem se nalazi Radio-televizija Vojvodine, kao i sa razvojnim planovima u narednom periodu. U razgovoru sa direktorom i njegovim saradnicima stekao sam utisak da rukovodstvo RTV ima viziju i da poseduje snagu da izađe iz ni malo jednostavne situacije u kojoj se nalazi. Najvažnije je to da u ovom trenutku svi damo podršku ovoj medijskoj kući, jer je od opšteg interesa da ona nastavi da radi i da bude objektivni nepristrasni javni servis svih građana Vojvodine - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Generalni direktor RTV Srđan Mihajlović se zahvalio gradonačelniku što je iskazao interesovanje za probleme te medijske kuće, kao i za to kako pokrajinski javni servis vidi sebe u budućnosti i naglasio da iako je rešavanje aktuelnih problema obaveza republičke i pokrajinske Vlade, značajno je i da Grad bude podrška na tom putu napretka.

Javni medijski servis Radio-televizija Vojvodine je javna medijska kuća u Srbiji, a njeno sedište je u Novom Sadu. RTV emituje svoj program na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih manjina, a neke emisije se takođe prevode i na jezik znakova koji je namenjen gledaocima oštećenog sluha.

Novi Sad, 17. septembar 2013. godine