Читај ми

15. ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО У ТЕНИСУ ЗА ЈУНИОРЕ - НОВИ САД 2013

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствовао је конференцији за новинаре на којој је најављенo Отворено првенство у тенису за јуниоре - Нови Сад 2013, које под покровитељством Града Новог Сада организује Тениски клуб Нови Сад 2002. На турниру који ће се по 15. пут одржати од 9 - 14. септембра у Новом Саду, учествоваће такмичари узраста до 18 година.

- Отворено првенство у тенису за јуниоре на којем су учествовали сви наши велики играчи у Нови Сад доводи најбоље младе тенисере из земље и света. Сигуран сам да ће се наш град још једном показати као добар домаћин, као и да ће овај турнир бити нека врста одскочне даске у каријерама новосадских тенисера који учешћем на турниру остварују бодове за Светску ранг листу. То је довољан разлог да Град стане иза наших тенисера и овог Турнира - изјавио је Предраг Свилар и истакао да Градска управа за спорт и омладину препознаје значај оних клубова који раде са најмлађим категоријама.

Директор турнира Михајло Кнези се захвалио Граду на подршци и истакао да је Отворено првенство у тенису за јуниоре - Нови Сад 2013 турнир друге светске категорије, који се организује уз поштовање свих стандарда Светске тениске федерације.

- Пријављени су играчи из више од 30 земаља света, а на Турниру ће учествовати само најбоље рангирани и они који прођу квалификације – рекао је Михајло Кнези.

Присутнима се обратила и млада новосадска тенисерка Невена Соковић која се захвалила Граду и организаторима Турнира, који су јој омогућили да стекне драгоцено искуство и да путем вајлд карте учествује на турниру где се такмиче играчи из самог врха јуниорског тениса.

Нови Сад, 5. септембар 2013. године