Čitaj mi

15. OTVORENO PRVENSTVO U TENISU ZA JUNIORE - NOVI SAD 2013

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar prisustvovao je konferenciji za novinare na kojoj je najavljeno Otvoreno prvenstvo u tenisu za juniore - Novi Sad 2013, koje pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada organizuje Teniski klub Novi Sad 2002. Na turniru koji će se po 15. put održati od 9 - 14. septembra u Novom Sadu, učestvovaće takmičari uzrasta do 18 godina.

- Otvoreno prvenstvo u tenisu za juniore na kojem su učestvovali svi naši veliki igrači u Novi Sad dovodi najbolje mlade tenisere iz zemlje i sveta. Siguran sam da će se naš grad još jednom pokazati kao dobar domaćin, kao i da će ovaj turnir biti neka vrsta odskočne daske u karijerama novosadskih tenisera koji učešćem na turniru ostvaruju bodove za Svetsku rang listu. To je dovoljan razlog da Grad stane iza naših tenisera i ovog Turnira - izjavio je Predrag Svilar i istakao da Gradska uprava za sport i omladinu prepoznaje značaj onih klubova koji rade sa najmlađim kategorijama.

Direktor turnira Mihajlo Knezi se zahvalio Gradu na podršci i istakao da je Otvoreno prvenstvo u tenisu za juniore - Novi Sad 2013 turnir druge svetske kategorije, koji se organizuje uz poštovanje svih standarda Svetske teniske federacije.

- Prijavljeni su igrači iz više od 30 zemalja sveta, a na Turniru će učestvovati samo najbolje rangirani i oni koji prođu kvalifikacije – rekao je Mihajlo Knezi.

Prisutnima se obratila i mlada novosadska teniserka Nevena Soković koja se zahvalila Gradu i organizatorima Turnira, koji su joj omogućili da stekne dragoceno iskustvo i da putem vajld karte učestvuje na turniru gde se takmiče igrači iz samog vrha juniorskog tenisa.

Novi Sad, 5. septembar 2013. godine