Читај ми

ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА РАЗГОВАРАО СА СТАНОВНИЦИМА НАСЕЉА ПУЦКАРОШ И ШИРИНЕ

Заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић заједно са директором ЈГСП "Нови Сад" Миланом Балаћем посетио je приградско насеље Пуцкарош  где су му становници овог насеља и насеља Ширине предали петицију за увођење линије градског превоза.

- Приградска насеља Пуцкарош и Ширине имају 850 домаћинстава којима је најближа аутобуска станица удаљена око 3 километра. Град ће решити овај проблем и реално је очекивати да прве линије буду пуштене у пролеће, у терминима прилагођеним деци која иду у школу - изјавио је Борко Илић и напоменуо грађанима да су улице у овим насељима веома уске и да морају бити проглашене за једносмерне, али и да ће због пролазка јавног градског превоза ова места ући у приоритет чишћења снега.

Директор ЈГСП "Нови Сад" Милан Балаћ објаснио је да ће ово предузеће у сарадњи са Управом за саобраћај Града Новог Сада радити на стварању оптималних услова како би пролазак минибусева био могућ, а то подразумева поправку асфалта на путевима и одређивање једносмерних улица.

Становници насеља Пуцкарош и Ширине су исказали велику захвалност на првој посети представника Града и указали на остале проблеме са којима се суочавају. Према речима заменика градоначелника Град је обезбедио 7 милиона за обнову Малинове школе, а из буџета за 2013. годину биће опредељена средства за надоградњу вртића у улици Јоже Влаховића. Што се тиче питања која се односе на канализацију, средства већ обезбеђена и у будућности ће тај проблем и проблем снабдевања водом бити решени јер је став градске власти да сви грађани Новог Сада који плаћају порез морају имати исте услове за живот, а приоритет у улагању у инфраструктуру ће у наредном периоду имати приградска насеља.

Нови Сад, 16. новембар 2012. године