Читај ми

ЗАЈЕДНИЧКИ ПРИСТУПИ УРБАНИСТИЧКОМ ПЛАНИРАЊУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић присуствовао је презентацији резултата радионице о заједничким приступима урбанистичком планирању. Радионица је део вишегодишњег пројекта Donau Hanse који промовише развој локалних заједница у подунавском региону, а воде је реномиранисветски стручњаци из урбанистичког планирања и урбаног менаџмента.

- Драго ми је што се у нашем граду одвија једна важна радионица. Овде су стручњаци, урбанисти из целе Европе са циљем да осмисле уређивање простора уз Дунав у Новом Саду. Поред  кеја који смо реконструисали, потребно је да разрадимо концепт Рибарског острва и других садржаја уз реку. Урбанисти ће дати своје идеје и визије, и ја сам сигуран да ће нам то много значити за урбанистичко пројектовање у будућности – нагласио је градоначелник Павличић.

Учесници радионице представили су процес и предлог најбољег решења за коришћење простора Рибарског острва, Каменичке аде, Кинеске четврти, Дунавца, Шодроша, Бродоградилишта и Морнарице. Покровитељи радионице су Град Нови Сад, ЈП" Урбанизам"иЗавод за урбанизам Нови Сад.

 

Нови Сад, 30. март 2012. године