Читај ми

ВЕЛИКИ ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић, члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић, кошаркаш Дарко Миличић, заједно са Бојаном Миросављевић из удружења «Живот», присуствовали су конференцији за новинаре на којој је најављен хуманитарни концерт за децу оболелу од Батенове болести. Прослављени кошаркаш Дарко Миличић окупиће позната имена са естрадне сцене наше земље на музичком концерту 27. новембра на СПЕНС-у, како би се прикупила средстава за оболелу децу.

- Захваљујући Дарку Миличићу, човеку великог срца који несебично помаже свима којима је помоћ неопходана, деца оболела од Батенове болести имаће боље услове за лечење. Надам се да ћемо организовањем овог концерта прикупити довољно средстава којима ће се помоћи овој деци да добију посебну негу која веома много кошта. Идеја прикупљања средстава продајом улазница за концерт је одлична, а ми ћемо се трудити да учешћем у тој акцији помогнемо и олакшамо живот овој деци и њиховим породицама - рекао је градоначелник Игор Павличић и апеловао на сва предузећа и компаније да се прикључе овој хуманој акцији и купе карте за концерт према својим могућностима.

Кошаркаш Дарко Миличић позвао је све да се одазову концерту на којем ће одличну атмосферу правити такмичари Првог гласа Србије, Апсолутно романтично, Звезде Гранда, трубачи из састава Балканика, Фрајле и Гарави сокак. Он је напоменуо да ће сав прикупљен новац бити дат за лечење четири малишана, да сви извођачи наступају бесплатно, као и да је организација такође потпуно на волонтерском нивоу – од штампања летака до рекламе у медијима и слично.

- Апелујем на све људе да купе карте, а ја лично поклањам 500 улазница онима који не могу себи да их приуште, као што су деца из Дечјег села и сл. – рекао је Миличић.

Мајка девојчице оболеле од Батенове болести Бојана рекла је да их је по повратку из Кине са терапије дочекала лепа вест о организацији хуманитарног концерта и захвалила се Дарку Миличићу који је био уз њих од самог почетка. Александар Кравић је рекао да су Даркове активности светао пример хуманости и да је он врхунски кошаркаш великог срца, као и то да би сви требали да помогну колико могу, јер у данашње време људи често заборављају на хуманост.

Карте се могу купити на благајни СПЕНС-а по цени од 800 и 1000 динара, а Новосађане у недељу 27. новембра очекује вишечасовни провод уз познате извођаче.

Нови Сад, 17. новембар 2011. године