Читај ми

ТАКМИЧЕЊЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА НА МЕЂУНАРОДНОМ КОНКУРСУ ''ПЛАКАТ МИРА''

Члан Градског већа за образовање проф. Радомир Дабетић свечано је отворио такмичење поводом Међународног конкурса ''Плакат мира'' у којем учествују новосадски основци. Такмичење су организовали Лајонс клубови ''Неопланта'' и ''Милева Марић Ајнштајн'' из Новог Сада, огранци хуманитарне међународне организације ''Lions Clubs International'', а више стотина ученика се надметало за награду у аули мастер центра Новосадског сајма. Циљ међународног ликовног конкурса „Плакат мира“ је да охрабри младе људе да изразе своје визије мира и до сада је за 25 година, колико се одржава, у њему учествовало више од четири  милиона деце широм света.

- Велико ми је задовољство што данас могу да видим наше најмлађе Новосађане који се такмиче чија ће порука мира, у виду слике разумљиве на свим језицима и континентима, као победничка, отићи у свет. Град Нови Сад први пут учествује на овом догађају и помогао је такмичење у организациом смислу, а заједно са хуманитарном организацијом Лајонс наставиће сваке наредне године да улаже напоре да овај конкурс буде што бољи - рекао је Дабетић и пожелео деци срећу на такмичењу.

Организацију такмичења у Новом Саду подржала је Градска управа за образовање која је обезбедила школски прибор за децу и клупе на којима ће цртати, као и Туристичка организација Новог Сада и Новосадски сајам који је уступио простор. Преко Градске управе за образовање позив да учествују на конкурсу упућен је у преко 30 основних школа, a из сваке се надметало по десеторо ученика. Најбољи рад биће послат на финално такмичење у Сједињене америчке државе, а Туристичка организација ће направити изложбену поставку у својим просторијама у центру града.

Нови Сад, 7. новембар 2012. године