Читај ми

СВЕТСКА НЕДЕЉА ПОСВЕЋЕНА ДОЈЕЊУ

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ присуствоваo je конференцији за новинаре поводом „Светске недеље посвећене дојењу“ која ће трајати од 3 - 9. октобра 2011. године.
Том приликом уручене су награде најбољим учесницима ликовног конкурса “Мајчино млеко- најбоља храна“ деци предшколског и основношколског узраста.

Истичући значај и неопходност дојења које утиче на унапређивање здравља мајке и детета проф. др Александар Кираљ рекао је да дојењу треба посветити сваки дан у години, обезбедити подршку и апеловати на све будуће мајке да изаберу најбољи, најприроднији и незамењив начин исхране за своје бебе.

Недеља посвећена дојењу је глобална кампања која се одржава у преко 150 земаља света са циљем да се створи и подигне друштвена свест о значају и предностима дојења.

Институт за јавно здравље Војводине у склопу обележавања недеље дојења заједно са Клиником за гинекологију и акушерство КЦ Војводине, Домом здравља Нови Сад и Градском управом за здравство одржаће едукативи семинар за пружање подршке дојењу, предавања и крeативне радионице и обезбедити едукативни материјал свим домовима здраваља у спровођењу кампање.

 


Нови Сад, 30. септембар 2011. године