Читај ми

СВЕЧАНО ОТВОРЕНО "НОВОСАДСКО ПРОЛЕЋЕ"

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић отвориo je "Новосадско пролеће", еколошку, привредну и културну манифестацију коју организује Покрет горана Новог Сада, уз помоћ Градске управе за заштиту животне средине.


- Ово је веома леп начин да дочекамо пролеће у нашем граду, отварањем овако лепе манифестације која окупља све генерације наших суграђана. Поруку о очувању здраве животне средине Покрет горана кроз Новосадско пролеће шаље већ 22 године. Поред улагања у континуирану едукацију најмлађих Новосађана на пољу екологије, ми у последње четири године знатно улажемо и у озелењавање. Проценат зелених површина у нашем граду се дуплирао, у наредним годинама тежићемо да досегнемо стандард европских градова од 20% зелених површина у граду, а до тада је на свима нама да оно што смо заједно урадили и чувамо – рекао је градоначелник Игор Павличић.


У оквиру ове манифестације, поред традиционалне изложбе цвећа, садница, опреме за хортикултуру, здраве хране, меда и старих заната, грађани ће бити у прилици да до суботе, 24. марта на првом спрату Спенса, присуствују бројним пратећим програмима који имају за циљ да допринесу успешнијој заштити животне средине.

Нови Сад, 20. март 2012. године