Читај ми

СВЕЧАНО ОТОВРЕНА ИЗЛОЖБА ДЕЧЈИХ РАДОВА

Члан градског већа за образовање Милан Ђукић свечано је отворио изложбу дечјих радова The Art Book уметничког Студија МАНО која је инспирисана уметницима XX века и њиховим стваралаштвом. Деца су кроз цртеж и слику, обрађујући различите теме из историје уметности, представила свој уметнички доживљај сликара попут Пикаса, Модиљанија, Ворхола, Климта и многих других. Радови за ову изложбу су настали у току 2010 -2011. године.

-Изузетна ми је част и задовољство да могу да отворим изложбу предивних дечјих радова који су својом креативношћу задивили публику и сигуран сам да их се ни њихове старије колеге не би постиделе- рекао је том приликом Милан Ђукић и додао да је Студио Мано својим радом показао диван начин како може да се анимира и потакне дечја креативна снага.


Студио Мано је ликовни студио за децу узраста од 5 до 14 година као и старије полазнике и академске сликаре и вајаре, који сарађује са Музејом савремене уметности Војводине у оквиру пројекта Едукација - програм за најмлађе. Кроз овај програм Студио и МСУВ желе да афирмишу дечије ликовно стваралаштво и пруже нов простор за реализацију креативног потенцијала деце и њихово учешће у културном животу града.Изложба ће бити отворена за посетиоце до 19. септембра.

Нови Сад, 6. септембар 2011. године