Читај ми

СПЕНС СПРЕМАН ЗА ОДРЖАВАЊЕ IV СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА У КАРАТЕУ ЗА ДЕЦУ КАДЕТЕ И ЈУНИОРЕ

Члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић заједно са председником Светске уније карате федерације (World Union of Karate - do Organizations) Освалдом Месијас Оливиером и потпредседником федерације Ливијом Крисијаном обишао је ЈП СПЦ "Војводина" и извршио контролу услова за одржавање IV Светског првенства у каратеу за децу кадете и јуниоре.

- Ово такмичење је веома важно за Нови Сад и то не само са спортског аспекта, већ и у туристичком смислу, будући да се очекује присуство од око 2000 учесника који долазе из више од 50 земаља и са свих континената - изјавио је члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић.

Председник Светске уније карате федерације Освалдо Месијас Оливиером и потпредседник федерације Ливијом Крисијаном сложили су се да Нови Сад има добре услове и сву потребну инфраструктуру, али да је за организацију овако великог спортског такмичења од пресудне важности подршка и способност надлежних људи. IV Светско првенство у каратеу за децу кадете и јуниоре, које ће бити одржано од 10-14. октобра 2012. године у Новом Саду.

Нови Сад, 7. фебруар 2012. године