Читај ми

САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА Активна улога Града на решавању проблема незапослености

Десети по реду Сајам запошљавања који, у сарадњи са Националном службом запошљавања – Филијала Нови Сад, организује Град Нови Сад, као једну од мера из годишњег Акционог плана запошљавања, одржаће се у Студију М, 6. децембра 2012. године, с почетком у 10 часова.
У току је пријава за учешће на сајму, а очекује се учешће око 25 послодаваца који ће понудити преко 100 слободних радних места. Град Нови Сад заједно са новосадском филијалом Националне службе за запошљавање пету годину за редом организује Сајам запошљавања као меру која обезбеђује непосредан контакт послодаваца и незапослених лица и на тај начин ствара услове да се у наредних 3 до 6 месеци по одржавању сајма запосли свако четврто незапослено лице које је посетило сајам.
Град је до сада за реализацију мера активне политике запошљавања уложио 210 милиона динара, за запошљавање 420 приправника, на пословима јавних радова ангажовано је 291 незапослено лице, а доделом субвенција послодавцима отворено је 106 нових радних места. У Специјализованом предузећу за запошљавање особа са инвалидитетом „Дес“ Нови Сад запослено је 20 особа са инвалидитетом, а финансирано je покретање сопственог бизниса за 10 лица, као и финансирање обуке за 1.432 незапослена лица.
Све активности предвиђене Акционим планом запошљавања за 2012. годину, за које је ове године издвојено 65,7 милиона динара, успешно су реализоване – програм приправника, организовање јавних радова, субвенције за отварање нових радних места и организовање додатних обука, а ребаласном буџета за 2012. годину обезбеђено је додатних 5 милиона динара за реализацију „НИС шанса 2012“.
Град Нови Сад ће у 2013. години кроз програме и мере активне политике запошљавања и друге мере преузети активну улогу ради смањења незапослености и повећања запошљивности, а у сарадњи са Саветом за запошљавање.

Нови Сад, 22. новембар 2012. године