Читај ми

РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ СРБИЈЕ У ПЛАНИНСКОМ БИЦИКЛИЗМУ НА ПРИЈЕМУ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Поводом предстојећег Европског првенства у планинском бициклизму заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примили су чланове репрезентације Србије у планинском бициклизму.

Поздрављајући присутне, заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић изразио је задовољство што се то такмичење по први пут организује у овом делу Европе, баш у Новом Саду, на Петроварадинској тврђави, месту које и најзначајније догађаје чини спектакуларним и јединственим.

- Нови Сад је град бициклиста, прва локална самоуправа у Србији која субвенционише куповину бицикла. Имамо одличне услове за вожњу и иницијативе које промовишу бициклизам као забаван и здрав начин превоза. Поред популаризације бициклизма код грађанства, посредством Управе за спорт и омладину подржавамо овај спорт. Верујем да је то, уз чињеницу да смо се већ доказали као добри домаћини великих спортских манифестација eвропског и светског нивоа, један од разлога због којих је Европска бициклистичка федерација одабрала наш град као место надметања преко 500 најбољих бициклиста из 35 земаља– изјавио је Милан Ђурић.

Он се захвалио Бициклистичком савезу Србије, Бициклистичком клубу Нови Сад и Војвођанској асоцијацији бициклистичких клубова на посвећености и професионалности и пожелео им успешну реализацију такмичења, а репрезентацији Србије много среће и добре резултате.

Пријему у Градској кући присуствовали су и представници Бициклистичког савеза Србије, организатори и волонтери. Потпредседник Бициклистичког савеза Србије Душан Гојић се захвалио Граду на подршци да то историјски важно такмичење за бициклизам у Србији буде реализовано. Он је истакао да Европско првенство у планинском бициклизму представља круну досадашњих активности Савеза.

Према речима директора трке Немање Вајса, првенство је велики догађај за српски и Европски бициклизам, али и прилика да гости и публика из иностранства на леп начин упознају Нови Сад.

Европско првенство у планинском бициклизму одржава се од 12. до 15. августа у Новом Саду, а тиме је и Србија постала прва земља у региону која је добила прилику да организује ово значајно спортско такмичење. Оно што ово такмичење чини јединственим је стаза на Петроварадинској тврђави која делом иде по бедему и води кроз подземне тунеле, а такмичари пролазе тик уз посетиоце, па ће за многе то бити ново искуство у вожњи. Првенство у планинском бициклизму је спортски догађај намењен свима, како спортистима и љубитељима бициклизма, тако и породицама са децом, младима, али и старијим суграђанима. Улаз на тврђаву ће бити слободан. Европско првенство организују Бициклистички савез Србије, Бициклистички клуб Нови Сад и Војвођанска асоцијација бициклистичких клубова.

Нови Сад, 11. август 2021. године