Читај ми

ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДА, ПОКРАЈИНЕ И РЕПУБЛИКЕ ОБИШЛИ РАДОВЕ НА СЕНТАНДРЕЈСКОМ ПУТУ

Радове на изградњи будућег Сентандрејског булевара, једне од највећих инвестиција на територији Града Новог Сада, обишли су градоначелник Милош Вучевић, председник Покрајинске владе Игор Мировић и потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић. Реч је о радовима на првој деоници саобраћајнице у дужини од 1330м, од Приморске до Велебитске улице. Вредност укупног посла износи око 700 милиона динара, а заједнички га финансирају три нивоа власти, и то Град и Покрајина са по 250 милиона, а Република путем ЈП ''Путеви Србије'' са 200 милиона.

- Добићемо модеран булевар са режијским саобраћајницама, паркинг местима, канализацијом, водоводом, јавном расветом, какав становници Клисе, Слане баре и Видовданског насеља и заслужују. Биће промењена конфигурација овог дела Новог Сада, и то неће више бити приградско насеље већ део урбане развијене целине, што ће створити услове да даље ширимо комуналну инфраструктуру у све делове поменутих месних заједница. Чека нас решавање имовинско-правних односа, изградња још једног Сентандрејског моста, моста близанца, и наставак изградње булевара од Велебитске улице до будуће кружне петље према Темерину – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да, када су уједињени Република, Покрајина и Град, могу да ураде много више.

- Када ова инвестиција буде реализована, цена плацева и некретнина у овом делу града ће порасти, а последњи улаз у Нови Сад који је био у профилу обичне саобраћајнице, добиће четири траке, са пешачким и бициклистичким стазама, и задовољиће стандарде великих градова – истакао је Мировић.

Према речима министарке Михајловић сарадња три нивоа власти је одлична и то се види на оваквим примерима, а и на примеру изградње Жежељевог моста која је завршена захваљујући управо њиховој доброј координацији.

- Пре мање од годину дана разматрали смо пројекте у области инфраструктуре које можемо заједно да радимо, и једва чекамо да крајем првог квартала следеће године, када инвестиција буде завршена, дођемо да поразговарамо са грађанима који овде живе – казала је Михајловић и додала да су ЈП ''Путеви Србије'' у претходне три године на територији Војводине уложили 9 милијарди динара у рехабилитацију и реконструкцију путева.

Нови Сад, 10. септембар 2018. године