Читај ми

ПРЕДСТАВЉАЊЕ НОВОГ САДА И ВОЈВОЂАНСКИХ КЛАСТЕРА ИТАЛИЈАНСКИМ ПРИВРЕДНИЦИМА

Члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски поздравиo је присутне на презентацији потенцијала Новог Сада и неколико кластера из Војводине привредној делегацији италијанске провинције Беневенто. Презентацију и посету италијанских привредника организовали су Регионална привредна комора Нови Сад, Привредна комора Србије, Град Нови Сад и Агенција Алма Монс, а уприличени су и појединачни разговори између привредника након презентације.

- Град Нови Сад је домаћин неколико италијанских компанија са којима остварује добру сарадњу. Наш задатак је да запослимо што више људи, тако да нам је привлачење инвестиција од великог значаја. У посети нам је осам италијанских компанија из области енергетског сектора, заштите животне средине и грађевинске индустрије. Учешће у овом догађају узеће и двадесетак наших компанија и ја сам сигуран да ће се овом приликом допринети стварању нових партнерстава. Град Нови Сад пружиће сву могућу подршку потенцијалним инвеститорима – истакао је мр Горан Сечујски.

Према речима директора Регионалне привредне коморе Нови Сад Милорада Радојевића улога Града и коморе је да створе услове за повезивање и сарадњу привредника из нашег града, са предузећима из других земаља.

- Посета привредника из провинције Беневенто резултат је добре сарадње Привредне коморе и Града. Италија је значајан партнер привредника Јужно-бачког региона, а у извозу она је четврта по реду земља партнер – нагласио је Радојевић.

Представници Канцеларије за локални економски развој Града Новог Сада упутили су привреднике у све важне детаље када је реч о Новом Саду као инвестиционој дестинацији, а присутнима су се, у име италијанске делегације, обратили директор за енергетску ефикасност Регије Беневенто Ђузепе Марсикано и руководилац департмана за интернационализацију Привредне коморе Беневента Донато Скаринци.

Нови Сад, 18. јун 2014. године