Читај ми

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ НОВЕ ЗГРАДЕ СТУДЕНТСКОГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са председником Покрајинске владе Игором Мировићем обишао градилиште нове зграде Студентског културног центра Нови Сад које се налази у оквиру универзитeтског кампуса, у Улици Владимира Перића Валтера бр. 5.

- Увек кад сам у кампусу Универзитета у Новом Саду радо евоцирам успомене са студија кад сам похађао Правни факултет. Разлика између тог доба и овог сада је знатна, а будућност нам доноси и зграду „БиоСенса“ која је увелико у изградњи, као и нови Институт за географију. Ниче и нова зграда Студентског културног центра, чију изградњу финансира Покрајинска влада, а ту ће бити не само канцеларије, него и вишенаменске просторије за организовање културних и других дешавања. Град је инвестирао у „Фабрику“ у Кинеској четврти, тј. у Креативном дистрикту, која је део СКЦ. У том простору се организују позоришне представе и концерти алтернативне културне сцене, а у овом објекту више ће бити заступљени стандардни културно-уметнички садржаји и академске активности - рекао је градоначелник Вучевић.

Обиласку су присуствовали и покрајински секретар за високо образовање и научно-истраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, ректор Универзитета у Новом Саду др Дејан Мадић, директор СКЦ Нови Сад Обрад Шкрбић и генерални директор извођача радова ГАТ ДОО Дејан Слијепчевић, а председник Покрајинске владе Игор Мировић је том приликом нагласио да је вредност радова око 650 милиона динара и да верује да ће извођач који се показао и на другим градилиштима као веома квалитетан, реализовати у року овај пројекат.

- Када се за нешто мање од две године поново окупимо овде, имаћемо прилику да обиђемо објекат од 3500 квадратних метара са вишенаменском салом са 200 места, коју ће користити Студентски културни центар. Очекују нас нови програми, а ту ће бити и простор за АКУД „Соња Маринковић“, за студентке организације и други садржаји - истакао је Игор Мировић.

Нови Сад, 25. фебруар 2022. године