Читај ми

ПОЧЕЛА СЕЗОНА РАДОВА НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ САОБРАЋАЈНИХ ПОВРШИНА У НОВОСАДСКИМ УЛИЦАМА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је радове на реконструкцији саобраћајних површина у улицама Ђурђа Бранковића и Војводе Шупљикца. Радови у улици Ђурђа Бранковића обухватају реконструкцију коловоза, паркинга и пешачких стаза. Коловоз дужине 238 метара биће изграђен од асфалта, пешачке стазе ширине 1,20 – 3 метра од бетонских плоча, а изградиће се и 40 паркинг места са обе стране улице и то подужних и попречних.

- Сезона већих радова на уређивању улица у Новом Саду почиње управо овде, а у односу на претходни период, ове године дуплирали смо средства која ће бити издвојена у те сврхе. Вредност инвестицје само у ове две улице је преко 60 милиона динара. Очекујемо да ће радови бити завршени за око 2 месеца. Очекујемо да ће бројни проблеми бити решени, посебно у овом делу града где су изграђени бројни нови објекти, и повећао се број становника- изјавио градоначелник Павличић.

Улица војводе Шупљикца повезује Улицу војводе Бојовића са Булеваром краља Петра Првог у Новом Саду. У њој ће бити изграђен нови коловоз, паркинзи и тротоари. Коловоз ће бити дужине око 420 метара, ширине 5,5 метара. Паркинг ће бити са непарне стране улице, ширине 5 метара, а изградиће се и обострана пешачка стаза, ширине 2-3 метра. Коловоз ће бити изграђен од асфалта, док ће пешачке стазе и паркинзи бити од бетонских плоча.

Према речима директора ЈКП Пут у току су радови на појачаном одржавању саобраћајних површина и у улицама Банијској, Ласла Гала, Богдана Гарбантина, веза Улице Михајла Пупина у Ветрнику са магистралним путем М7. Он је такође нагласио да су екипе тог предузећа пре почетка грађевинске сезоне изашле на терен како би санирале ударне рупе на путевима, које су настале као последица зимских падавина.


Нови Сад, 7. март 2012. године