Читај ми

ПОЧЕЛА ПРОДАЈА КАРАТА ЗА КВАЛИФИКАЦИОНУ УТАКМИЦУ ЗА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У КОШАРЦИ „СРБИЈА-НЕМАЧКА“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са председником Кошаркашког савеза Србије Предрагом Даниловићем, чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином, покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом и директором ЈП СПЦ „Војводина“ Миланом Јарићем присуствовао конференцији за новинаре поводом најаве утакмице сениорске репрезентације Србије против Немачке у оквиру квалификација за Светско првенство 2019. године у Кини. Том приликом, најављено је и Европско првенство за кадете у августу у Новом Саду, као и почетак продаје улазница за меч Србија-Немачка који ће бити одигран 2. јула у Великој дворани новосадског СПЕНС-а.

- Лепи догађаји су пред нама и Новосађане очекује врело кошаркашко лето на СПЕНС-у. Први тим наше мушке кошаркашке репрезентације играће 2. јула против Немачке и позивам све љубитеље кошарке да дођу у Нови Сад и да сви заједно бодримо наше репрезентативце. Други важан догађај који нас очекује у августу јесте Европско првенство за кадете у августу  и хвала Кошаркашком савезу Србије што је донео одлуку да наш град буде домаћин. Уз велику подршку републичке и покрајинске владе, као и Града Новог Сада уверени смо да ће СПЕНС оправдати очекивања и бити одличан домаћин. Оно што ће последично уследити јесте још боља попуњеност хотела, угоститељских објеката, више посла за такси службу, а све то доноси директну корист предузетницима и индиректну Граду, тако да је ова манифестација и конкретна подршка домаћој привреди да се упосле сви они капацитети који имају бенефит од оваквих догађаја - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Предраг Даниловић је рекао да је одлучено да се утакмице Европског првенства за кадете играју управо у Новом Саду, јер би требало децентрализовати одржавање великих првенстава у Србији.

-  Захваљујем се градској и покрајинској влади, као и Министартсву омладине и спорта, јер без њих не бисмо могли све овако квалитетно да урадимо. ФИБА је доделила Србији да буде домаћин, а ми смо то задужење поверили Новом Саду. Десет дана уочи одигравања утакмице за Светско првенство за сениоре, репрезентација Србије ће обављати припреме у Новом Саду.
Како ће тада наша сениорска екипа бити у граду дужи период, то ћемо искористити да договоримо разне активности како бисмо такмичење приближили грађанима – рекао је Даниловић и позвао све гледаоце да бодре А селекцију у јулу и кадетску репрезентациу у августу.

Европско првенство у кошарци за кадете биће одржано од 10. до 18. августа 2018. године, а финансијски је подржано од Министарства спорта и омладине Србије, Аутономне Покрајине Војводине, као и од стране Града Новог Сада са 10.600.000 динара. Технички реализатори такмичења су Кошаркашки савез Србије, Кошаркашки савез Војводине и Кошаркашки савез Нови Сад, а учесници су репрезентације из 16 земаља Европе. Предвиђено је да ће на Европском првенству бити око 550 такмичара који долазе са тренерима, личном пратњом и службеним лицима, а припреме ће трајати од јуна до августа 2018. године.

На конференцији се обратио и директор ЈП СПЦ „Војводина“ Милан Јарић који је истакао да су извршена велика улагања како би СПЕНС оправдао епитет доброг домаћина. Владимир Батез је истакао да су се успешном сарадњом републичке, покрајинске и градске власти брзо и ефикасно сви спортски, али и помоћни објекти СПЕНС-а подигли на ниво који захтевају правила ФИБЕ.

Данас у 13 часова званично је почела продаја карата за квалификациону утакмицу за Светско првенство за сениоре између репрезентација Србије и Немачке планирану за 2. јул 2018. године у 20 часова у Великој дворани СПЕНС-а. Карте по цени од  300 до 600 динара се могу купити на свим продајним местима „Евентима“, као и на СПЕНС-у и путем интернета http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/srbija-nemacka-novi-sad-spc-vojvodina-...

Нови Сад, 6. јун 2018. године