Читај ми

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА НОВОГ ВРТИЋА У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је почетне радове на изградњи новог објекта Предшколске установе ''Радосно детињство'' у Радничкој улици. За потребе ПУ "Радосно детињство" објекат површине око 3500 м2 биће изграђен на локацији између улица Радничке, Стражиловске и Булевара Цара Лазара на парцели 772/1. К.О. Нови Сад.

- Оно што смо дуго најављивали, сада се остварује и ми данас присуствујемо почетку изградње новог дечјег вртића у Новом Саду. Целокупан пројекат је дуго и пажљиво припреман, а избором адекватне локације и обезбеђивањем потребне документације, стекли су се услови за почетак градње. Радничка улица је веома атрактивна градска локација, а њу су управо изабрали урбанисти који су проценили да за ту локацију нема адекватан број вртића у близини. Деца узраста шест месеци и старија, већ од наредне године ће моћи да бораве у овом обданишту, а тиме ћемо се и коначно решити листе чекања за места у вртићима у Новом Саду - рекао је градоначелник Павличић.

Заједно са градоначелником, градилиште су обишли и члан Градског већа за образовање Немања Старовић, члан Градског већа за буџет и финансије Живко Макарић, директор ПУ ''Радосно детињство'' Борислав Самарџић, помоћник градоначелника Витомир Вучковић и начелник Градске управе за образовање Зоран Кузељевић. У обиласку градилишта, надлежни извођачи радова су објашњавали градоначелнику динамику радова, напоменувши да ће нови вртић бити спратности П+1, са 19 радних соба који ће моћи да користи 460 деце, односно 19 група. За прву фазу изградње је издвојено око 90 милиона динара и рок извођења прве фазе радова је 45 радних дана, а за другу фазу извођења радова, предвиђено је око 62 милиона динара.

Нови Сад, 27. децембар 2011. године