Читај ми

ПОЧЕЛА „ДЕЧИЈА НЕДЕЉА“

Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић отворио је манифестацију „Дечија недеља“ која траје до 7. октобра 2018. године. Манифестацију организује Удружење „Живот као инспирација“ уз подршку Града Новог Сада.

- Прва недеља октобра традиционално је посвећена „Дечијој недељи“, манифестацији која се обележава у целом свету, па тако и у свим већим градовима Србије. Слоган овогодишње манифестације „Моје је право да живим срећно и здраво – за одрастање без насиља“, јасно и недвосмислено упућује на основни мотив манифестације. Циљ манифестације да што већи број деце афирмише своје таленте кроз спорт, музику и многе друге активности, да кроз дружење уче, расту, развијају се стварајући нова пријатељства. Град Нови Сад ће наставити да подржава ову манифестаију и у будуће - рекао је Алексанадр Петровић пожелевши свој деци да им ова  недеља протекне у лепој атмосфери и остане у дугом сећању.

Приликом свечаног отварања манифестације многобројни гости, деца из вртића и ученици новосадских основних школа уживали су у наступу хорова „До ре ми“,  „Бајићеви славуји“, „Дружицирање“ и „Инструментал“. Хор ОШ „Петефи Шандор“ и хор ученика Домa у Ветернику са удружењем „Хенди“ такође су увеличали отварање манифестације.

Бројне музичке радионице и такмичења, бесплатне школе спорта, берза књига и радионице су организоване током трајања манифестације, а програм је доступан на сајту Града  www.novisad.rs

Нови Сад, 1. октобар 2018. године