Читај ми

„ПЛЕС СА ЕВРОПОМ – МАТУРАНТСКА ПАРАДА 2013“

Помоћник градоначелника Новог Сада Владимир Стојковић поздравио је матуранте новосадских средњих школа на међународној манифестацији „Плес са Европом – Матурантска парада 2013“ која се традиционално, по седми пут, у организацији плесног клуба „Болеро“ одржала у Новом Саду. Том приликом матуранти су плесали квадрил на тргу испред Градске куће, а манифестација је имала и хуманитарни значај. Удружење против дијабетеса Новог Сада je поделило 1000 постера са натписом „СТОП ДИЈАБЕТЕС НОВИ САД” које су матуранати држали уочи плеса, с циљем подизања свести о епидемији дијабетеса у целој Европи.

- Нема лепше слике у центру Новог Сада од ове, када млади људи славе завршетак једне фазе у школовању али и у животу, уз музику и плес, заједно са својим вршњацима широм Европе.
Та слика шаље поруку наде да ће нове генерације знати боље да воде друштво и да ће свет због њиховог знања и лепоте постати лепше место за живот. Сигуран сам да сте већ научили да се за оно у шта верујете морате борити свим срцем, па добар резултат сигурно неће изостати – рекао је помоћник градоначелника Новог Сада Владимир Стојковић честитавши матурантима дипломе са жељом да лепо проведу распуст.

Матурантска парада названа "Плес са Европом" одржава се сваке године истовремено у неколико десетина европских градова. Ове године преко 30 градова из Србије учествовало је на овом догађају чија је основна идеја повезивање младих кроз плес и музику, како би током шест минута синхронизованог плеса сви били као један, без граница, без разлика, без насиља, промовишући мир и заједништво као заједничку жељу човечанства.

Нови Сад, 17. мај 2013. године