Читај ми

ОТВОРЕНИМ ДИЈАЛОГОМ ДО ЕФИКАСНИЈЕ САРАДЊЕ У ОБЛАСТИ СПОРТА

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствовао је састанку који организује Спортска асоцијација Новог Сада у циљу успостављања ефикасније сарадње ресорне управе и новосадских спортских клубова и асоцијација.

- Веома ми је драго што се велики број људи одазвао позиву Спортске асоцијације да присуствује на данашњем састанку. Иако сам се већ сусрео са бројним представницима клубова, сматрам да су оваква окупљања неопходна како бисмо отвореним дијалогом заједно дефинисали стратегију развоја спорта у Новом Саду и како би успоставили квалитетнију сарадњу између Управе за спорт и омладину Града Новог Сада и спортских клубова и асоцијација - изјавио је Предраг Свилар и додао да се нада да ће се оваква окупљања организовати сваке године.

Са представницима клубова разговарало се о проблемима клубова као и о питањима везаним за коришћење пословног простора, затим спортских хала које припадају школама, финансирање и друго. Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар изложио је приоритете којима ће се Управа за спорт и омладину Града водити у одабиру пројеката који ће бити финансирани из буџета и апеловао да се предлажу и они пројекти који се односе на капиталне инвестиције.

Члан Управног одбора Спортске асоцијације Новог Сада Владимир Шишка изразио је задовољство што је по први пут ресорни члан Градског већа показао крајње отворен и демократски прилаз оним проблемима који притискају спортске организације и истакао да, иако је буџет који се издваја за спорт у Новом Саду на последњем месту у држави, уз коректну и добронамерну сарадњу могуће је подићи ниво спорта у граду који је некада био седиште свих спортских успеха.

Нови Сад, 15. новембар 2012. године