Читај ми

ОТВОРЕНЕ „СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ“ У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић данас је свечаним паљењем пламена на Тргу слободе отворио „Спортске игре младих“ у Новом Саду. Ова спортска манифестација је пројекат интернационалног карактера за децу и омладину чији је основни циљ промоција здравог начина живота, пријатељства и солидарности код младих. Отварању су присуствовали члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар и председник Организационог одбора Игара Здравко Марић.

- Град Нови Сад је један од десет градова у Србији у којима се одржавају Спортске игре младих и ми смо са задовољством прихватили да будемо део ове велике породице. Путем Градске управе за спорт били смо коорганизатори ове манифестације која се спроводи уз подршку Владе Републике Србије, Министарства за омладину и спорт и Савеза за школски спорт Србије. Верујем да ће данас најмлађи Новосађани уживати у дружењу и такмичењу, да ће учити о фер-плеју и да ћемо имати што више представника Града Новог Сада на завршном турниру у Београду, а и Новосађане на завршници Игара у Сплиту. Било би ми задовољство да ова манифестација постане традиционална и у нашој земљи, као и да током целе године имамо слична дешавања - рекао је градоначелник и додао да је најважније да деца одрастају уз правилан узор и вапитање, да се уче толеранцији, као и добрим комшшијским односима што је неопходно за развој целе заједнице.

Квалификациона такмичења одвијају се у 10 градова Србије у пет спортских дисциплина, а финални део биће одржан 27. јуна у Београду. Победници финaлног дела такмичења избориће учешће на међународном такмичењу које ће бити одржано у Сплиту.

Спортске игре младих први пут су организоване у Хрватској пре 18 година и од тада окупљају велики број основаца и средњошколаца, најпре из Хрватске, а потом и из Босне и Херцеговине. Игре су у међувремену постале једна од највећих аматерских спортских манифестација у региону.

Нови Сад, 24. јун 2014. године