Читај ми

ОТВОРЕНЕ НОВОСАДСКЕ ДЕЧЈЕ ЗИМЗАРИЈЕ

Члан Градског већа за културу мр Андреј Бурсаћ отвориo je новогодишњу манифестацију „Новосадске дечије зимзарије“ у организацији фондације "Деци на дар", која се одржава од 23. децембра 2011. до 13. јануара 2012. године, на више локација у граду. У 90 креативно-едукативних и спортско-рекреативних програма ове манифестације учествоваће преко 4000 деце узраста од 4 од 14 година.

-Градска управа за културу је препознала значај манифестације која се одвија у току школског распуста. Њен циљ је да најмалађима слободно време учини креативнијим и богатијим за различите културне и спортске садржаје, и да га провeду на што квалитетнији начин уз дружење са вршњацима – рекао је том приликом Андреј Бурсаћ.

„Новосадске дечије зимзарије“ почеће 26. децембра програмима у Галерији Матице српске, Музеју града Новог Сада, Дечјем културном центру (Мите Ружића 1), Спомен збирци Павла Бељанског, у биоскопу Арена, забавном парку ’’Старли’’ (Бул. Војводе Степе 56), Капуера академији Нови Сад (Футошка 16), Градској библиотеци Нови Сад и у просоријама Education Association (Булевар Цара Лазара 44). Деца ће се упознати са значајним уметничким делима, играчкама и играма њихових бака и дека, са проналасцима великог научника Николе Тесле и малим тајнама великих шаховских мајстора.

Јануарски део манифестације почиње у Дечјем културном центру и деца ће моћи да науче или унапреде своје познавање шаха, као и да се упознају са божићним обичајима.

Нови Сад, 13. децембар 2011. године