Читај ми

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА НАЈБОЉИХ ФОТОГРАФИЈА 4. НОВОСАДСКОГ ФОТОМАРАТОНА

Помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић отворио је изложбу најбољих фотографија 4. Новосадског фотомаратона који је одржан 1. септембра на више фото сетова у ужем центру града, у организацији агенције Аспект.

- Ова манифестација је веома значајна, како у погледу богаћења уметничке, културне и туристичке понуде града, тако и за будућу кандидатуру Новог Сада за Европску престоницу културе 2020. Године. Град Нови Сад традиционално подржава Новосадски фото маратон и уверен сам да ће сарадња са организаторима ове манифестације бити настављена истим интезитетом - изјавио је Вања Вученовић и прогласио изложбу отвореном.

Новосадски Фотомаратон је јединствени пројекат у региону који је ове године био у знаку стручне обуке фотографа. На стручним радионицама током лета учествовало је преко 60 фотографа, који су на дан манифестације имали прилику да покажу новостечена знања.

На изложби је представљена селекција од 60 фотографија према избору стручног жирија,  најбољим учесницима манифестације додељене су вредне награде, а прво место оствојио је Андреј Хичил. Изложба је отворена до 30. новембра, а улаз за све посетиоце је бесплатан.

Нови Сад, 23. новембар 2012. године