Читај ми

ОТВОРЕН САЈАМ ТУРИЗМА И ГАСТРОНОМИЈЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић свечано је отворио 47. Међународни сајам туризма и Сајам гастрономије са Изложбом вина, који се одржава од 10. до 14. априла на Новосадском сајму.
Присутнима су се на церемонији отварања обратили и државни секретар у Министарству регионалног развоја и локалне самоуправе Драган Стевановић, као и генерални директор Новосадског сајма др Драган Лукач.

- Велико ми је задовољство што је Град Нови Сад домаћин једне овако важне сајамске манифестације која својим циљевима, садржајем и квалитетом по 47. пут доказује свој значај. Инвестирање и промоција туризма брзо може дати резултате, и чињеница је да туризам постаје врло важна привредна грана која утиче на укупно економско стање у земљи. За почетак, прво ми у Новом Саду сами треба да препознајемо и вреднујемо оно што имамо, а затим да уложимо још више рада и труда да уткамо квалитет у своју заједницу. Увек нас обрадује вест када видимо да странци препоручују Нови Сад као једну од најпожељнијих туристичких дестинација на свету. Ми смо свесни да је туризам један од највећих развојних потенцијала и свакако је у плану интензивније деловање на плану туристичке промоције. Туризам би у будућности требао да буде озбиљан привредни ресор који би Новом Саду донео економски профит и допринео његовом укупном развоју. Ми идемо ка том циљу, и свакодневним залагањем и преданим радом, градимо пут ка стварању модерне европске дестинације - привлачне и за привреднике, инвеститоре, али и за туристе из читавог света – рекао је градоначелник Вучевић.

На овим сајмовима учествује 120 излагача из осам земаља, који ће представити туристичке потенцијале, а посетиоци ће бити у прилици за виде премијерне летње аранжмане и уплате путовања уз попусте. Сајам туризма се по први пут одржава у пролеће, а излагачи сматрају да је то право време за понуду летњих аранжмана. У оквиру Сајма гастрономије посетиоци ће свакога дана моћи да уживају у Гастрономском кутку, у програму "Богатство различитости" који представља гастрономски миље Војводине, као и на Изложби вина на којој ће бити представљено 20 винарија.

Нови Сад, 10. април 2014. године