Читај ми

ОТВОРЕН ФЕСТИВАЛ ДАНИ БРАЗИЛА

Помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић присуствовао је отварању Фестивала Дани Бразила који се у Новом Саду одржава по четврти пут, у периоду од 16. до 18. августа.

- Велико ми је задовољство што и ове године имамо прилику да уживамо у фестивалу који, кроз бројне музичке, спортске, едукативне и забавне програме, доноси културу Бразила у наш град. Такође, веома ми је драго што се Фестивал одржава у време када на снагу ступа Споразум о укидању виза између Србије и Бразила, па ће сви они који намеравају да посете ову земљу бити у прилици да на прави начин прославе овај дан - изјавио је помоћник градоначелника Вања Вученовић и позвао Новосађане да учествују у међународној карневалској поворци, као и у радионицама самба удараљки, плеса и капуере.

Фестивал је отворио амбасадор Бразила у Србији Њ.Е. Алесандри Адох Нето. Током три дана Фестивала на Купалишту Штранд, у Културном центру Новог Сада и на Петроварадинској тврђави биће одржане музичке, плесне и спортске радионице, презентације, изложбе, представе, концерте и ноћне забаве а трећег дана Фестивал ће обележити међународна карневалска поворка која ће проћи кроз град и на тај начин Нови Сад окитити именом Карневалски град.

Нови Сад, 17. август 2013. године