Читај ми

ОТВОРЕН ДЕЧИЈИ ФЕСТИВАЛ „УСКРШЊЕ ЧАРОЛИЈЕ“

Помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић отворио је Дечији фестивал „Ускршње чаролије“ који поводом предстојећих празника, у тржном центру „БИГ“ организује Дечији културни центар „Деци на дар“.

- Веома ми је драго што деца која присуствују овом Фестивалу, на креативан начин, уз музику и представе обележавају најрадоснији хришћански празник Врбицу. Они су будућност на коју рачунамо и зато желимо да Нови Сад афирмишемо као град деце - изјавио је Вања Вученовић честитајући деци Ускршње празнике и додао - Град са поносом подржава Дечији културни центар, који организује многобројне манифестације за децу, али и друге организације које својим програмима подстичу и представљају дечије стваралаштво, као и стваралаштво за децу.

У оквиру свечаног отварања Фестивала наступили су ученици музичких школа „Јосип Славенски“ и „Исидор Бајић“, одржана је представа „Мој мали улични циркус“ и креативно-едукативна радионица Галерије Матице српске посвећена Врбици.

На Фестивалу који ће бити одржан од 12. до 19. априла малишани ће имати прилику да учествују у бројним креативно – едукативним радионицама и уживају у представама, музичким наступима и обраћањима писаца, песника и уметника.

Нови Сад, 12. април 2014. године