Читај ми

ОСУДА ВАНДАЛИЗМА У МАЂАРСКОМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић заједно са в.д. начелника Полицијске управе Нови Сад Стеваном Крстићем обишао је Мађарски културни центар "Шандор Петефи" у Новом Саду где су непознати починиоци провалили и полупали сав инвентар у приземљу зграде.

- Завршен је полицијски увиђај овог немилог догађаја, и сада је све на надлежним органима. Недопустиво је да се овакве ствари дешавају, без обзира на мотиве починиоца. Град је ту да пружи пуну подршку и учини све да се додатно обезбеди овај Културни центар, а након што починиоци буду идентификовани очекујемо и да сазнамо разлоге овог вандализма - рекао је градоначелник Игор Павличић и додао да је неопходно у континуитету радити на превенцији оваквих догађаја свим расположивим средствима.

Мађарски културни центар, који се налази у новосадском насељу Телеп, у новембру ће обележити 60. годишњицу постојања културно-уметничког друштва и 80. годишњицу постојања техничке секције центра. Полицијска истрага је у току, а за провалницима који су упали у велику салу, развалили лустер, столице, клавир, музичке уређаје и уништили цвеће се интензивно трага.

Нови Сад, 26. септембар 2011. године