Читај ми

ОБАРАЊЕ ГИНИСОВОГ РЕКОРДА У БРОЈУ ЉУДИ КОЈИ ИСТОВРЕМЕНО СВИРАЈУ ЈЕДАН КЛАВИР

Петак, 20. септембар 2019. године
21.00 час
Градска кућа, Свечана сала
Трг слободе бр. 1

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствоваће догађају, у Свечаној сали Градске куће где ће 23 ученика и професора Музичке школе „Исидој Бајић“ покушати да оборе Гинисов рекорд у броју људи који истовремено свирају један клавир. Они ће, том приликом извести композицију под називом „Зора“ коју је компоновао бивши ученик музичке школе „Исидор Бајић“, а сада студент Академије уметности у Новом Сад, Иван Марковић.

Догађај организује Омладинска престоница Европе Нови Сад. Праћење обарања Гинисовог рекорда биће омогућено и преко лед екрана на Тргу слободе, а уочи догађаја ученици музичке школе извешће јавни час, на четири локације у граду, и то: испред Градске библиотеке, у Католичкој порти, поред кафеа ‘Трчике“ и испред Српског народног позоришта.

НАПОМЕНА: Изјаве за медије су предвиђене након обарања Гинисовог рекорда. Присуство представника средстава јавног информисања могуће је уз акредитацију. Формулар за акредитацију се налази на линку https://forms.gle/VSjGje5pkBgNSfSe9, а рок је 19. септембар до 17.00 часова.

Нови Сад, 19. септембар 2019. годинe