Читај ми

НОВОСАДСКИ ПОЉОПРИВРЕДНИ ПРОИЗВОЂАЧИ УСПЕШНО ПРОШЛИ ВИШИ НИВО ЕДУКАЦИЈЕ ЗА ОРГАНСКУ ПРОИЗВОДЊУ

Заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић доделио је дипломе за виши ниво едукације пољопривредних произвођача за органску производњу на територији Града Новог Сада.
Дипломе је примило 10 пољопривредних произвођача, који су према Акционом плану развоја органске пољопривредне производње на подручју Града Новог Сада прошли кроз основни и виши ниво едукације.

- Захваљујући Акционом плану развоја органске пољопривредне производње, који је почетком године ступио на снагу, на територији Новог Сада је већ удвостручена површина земљишта под органском производњом. Ово је велика шанса за пољопривреднике, а наш циљ је да Нови Сад постане лидер у производњи органске хране - изјавио је заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић.

У оквиру вишег нивоа едукације коју је вршила Зелена мрежа Војводине, у периоду од 5 - 14. децембра у едукационом кампу ШОСО "Милан Петровић" на Ченеју, произвођачи су имали прилику да се обуче у производњи расада жита, јабука, биозаштити главних биљних врста и модела удруживања пољопривредника.
За Акциони план развоја органске пољопривредне производње, Града Новог Сада је издвојио 10 милиона динара.
 

Нови Сад, 22. децембар 2011. године