Читај ми

НОВОСАДСКИ КАРАТИСТИ У СВЕТСКОМ ВРХУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар примио је у Свечаној сали Градске куће новосадске учеснике репрезентације Карате уније Србије, који су на недавно одржаном Светском првенству за јуниоре и кадете и Светском купу за децу остварили запажене резултате.

- Приоритет Градске управе за спорт и омладину јесте рад са млађим узрасним категоријама и зато смо увек поносни на наше јуниоре који остварују значајне резултате на великим спортским такмичењима. Каратисти су се са Светског првенства вратили са 36 медаља, од чега су више од половине освојили новосадски такмичари, што показује колико се квалитетно ради у нашим клубовима и Град ће их зато увек подржати - изјавио је Предраг Свилар честитајући младим каратистима успех.

На Светском првенству Међународне карате уније које је одржано од 9. до 13. октобра у Италији, учествовало је 1100 такмичара из 29 земаља, а репрезентација Србије је освојила 10 златних, 12 сребрних и 14 бронзаних медаља. Председник Карате уније Србије Душан Дачић је истакао да је такмичење било добро организовано и да је конкуренција била веома јака.

- Ми смо се за Светско првенство припремали годину дана, тако да нас добри резултати нису изненадили. Они показују да се Србија налази у самом врху светског каратеа - изјавио је Дачић.

Нови Сад, 23. октобар 2013. године