Читај ми

НОВИ САД СПРЕМАН ЗА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У РУКОМЕТУ ЗА ЖЕНЕ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар и шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовали су промоцији предстојећег Светског првенства у рукомету за жене.

- Након успешно одржаног Европског првенства за мушкарце и Европског првенства за жене, очекује нас још једно велико рукометно такмичење у нашем граду и то је изузетна прилика да се, као домаћини прикажемо у најбољем светлу. Данашњи догађај је велика промоција рукомета, прилика да скренемо пажњу на успех наших спортиста и да позовемо све суграђане, али и љубитеље рукомета у земљи и окружењу, да дођу у Нови Сад и да уживају у овом великом спортском догађају – изјавио је Предраг Свилар.

У оквиру промоције која је одржана у Театрону Спортско-пословног центра "Војводина" најмлађи Новосађани имали су прилику да се опробају у шутирању на рукометни гол, а све оне који су постигли два поготка Рукометни савез Србије je наградио картом за једну утакмицу из прелиминарне Групе Д. Подршку такмичарима пружиле су прослављене рукометашице Тања Медвед, Светлана Китић и Стана Вуковић. Промоцији је присуствовао и директор ЈП СПЦ „Војводина“ Жарко Мићин који је истакао да је Спенс у потпуности спреман да угости, како такмичаре и спортске раднике, тако и навијаче и да им понуди различите садржаје.

-Поред спортских такмичења, грађане очекују и културно-уметнички програми који ће бити организовани на првом спрату Спенса, поред Градске кафане и у Театрону, где ће посетиоци моћи да се опусте и одморе. Позвао бих све грађане да дођу на утакмице у што већем броју и покажу да је Нови Сад град љубазних, гостољубивих домаћина, као и да Спенс оправдава епитет храма новосадског спорта – додао је Жарко Мићин.

21. Светско првенство у рукомету за жене ће бити одржано од 6. до 22. децембра у Београду, Зрењанину, Нишу и Новом Саду, где ће се у оквиру групе Д такмичити Мађарска, Немачка, Румунија, Чешка, Тунис и Аустралија. Такође, у Новом Саду ће бити одигране и утакмице осмине и четвртине финала.

Нови Сад, 23. новембар 2013. године