Читај ми

НОВИ САД И КИШТЕЛЕК УЗ ПОДРШКУ ЕУ ПОМАЖУ МАЛИМ И СРЕДЊИМ ПРЕДУЗЕЋИМА

Почетак реализације пројекта „Заједничко креирање услова за развој малих и средњих предузећа у прекограничном региону “ обележен је у четвртак, 28. марта 2013. године, у Граду Киштелеку. 

Градоначелник Киштелека, Шандор Нађ, истакао је важност пројекта и подршке Европске уније за развој сектора малих и средњих предузећа у прекограничном региону, као и значај досадашње сарадње два града на пројекту, са жељом да се таква сарадња настави и кроз реализацију нових идеја.

Ради се о пројекту чији је циљ остваривање синергије и сарадње у привреди прекограничног региона кроз обезбеђење бољих физичких услова и трансфера знања. Најважније активности пројекта су: израда Главног пројекта Центра за мала и средња предузећа у Новом Саду (мултифункционалне хале површине 5.000м2) и израда Стратегије развоја индустријске зоне у Киштелеку. 

Менаџер пројекта и заменик начелника Градске управе за урбанизам и стамбене послове Града Новог Сада, Ђорђе Писаров, изразио је задовољство што постоји заједнички интерес Новог Сада и Киштелека за развој малих и средњих предузећа и да се привредни субјекти из Новог Сада и окружења већ сада интересују за будући објекат за који се нада да ће бити у потпуности реализован  у наредним годинама.

Укупна вредност пројекта је 114.196,00 еура, финансира се из ИПА Програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија, а реализује га Град Нови Сад путем Канцеларије за локални економски развој, у партнерству са Вишенаменском микрорегионалном асоцијацијом Киштелека.

Нови Сад, 2. април 2013. године