Читај ми

НОВИ САД ЋЕ БИТИ ДОМАЋИН ВЕЛИКИХ ОДБОЈКАШКИХ ТАКМИЧЕЊА

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар и шеф кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић састали су се у Градској кући са председником Одбојкашког савеза Србије Александром Боричићем и директором маркетинга Савеза Зораном Аврамовићем. Састанку је присуствовао и спортски директор СПЦ „Војводина„ Огњен Цвјетићанин.

Тема састанка била је организација Светске лиге у одбојци и Европског првенства у одбојци на песку, које ће бити одржано на новосадској плажи „Штранд“. У оквиру Светске лиге у одбојци у Новом Саду репрезентација Србије ће се такмичити са репрезентацијама Бугарске и Сједињених Америчких Држава. Председник Одбојкашког савеза Србије Александар Боричић истакао је да је веома тешко достићи Европске и светске стандарде у организацији великих такмичења, али да Нови Сад поседује врхунске услове и капацитете.

Представници Града су се захвалили Одбојкашком савезу Србије на указаном поверењу и изразили спремност да Нови Сад буде домаћин ових такмичења.
-Ова година би могла да буде најуспешнија у историји новосадског спорта. Наши спортисти остварују изузетне резултате, а у Новом Саду се одржавају и велика спортска такмичења. Веома ми је драго што ће публика имати прилику да гледа одбојкашку репрезентацију Србије у утакмицама са јаким противницима. Нови Сад је град одбојке, а постаје и значајан центар Бич волеја  - истакао је Предраг Свилар.

Представници Града и Одбојкашког савеза Србије су се сложили да и ове године, у оквиру пројекта „Одбојка спаја“, организују посету једној од новосадских установа која брине о социјално угроженој или хендикепираној деци, и тако наставе хуманитарну акцију која је започела прошле године, када су репрезентације Србије и Италије заједно са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем посетиле децу из  СОС Дечијег села у Сремској Каменици.

Нови Сад, 11. април 2014. године