Читај ми

НОВА ВОЗИЛА ЗА ПРЕВОЗ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић заједно са чланицом Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф. др Сањом Стојановић уручио је кључеве Фиат Добла и Фиат Дукато комбија за превоз особа са инвалидитетом, Диспечерском центру за превоз особа са инвалидитетом и отежаним кретањем у Новом Саду.

- Пре пола године, отворен је Диспечерски центар који је до сада функционисао са једним возилом. Уступањем два нова возила омогућен је превоз за више корисника које углавном чине деца, затим старе особе, запослене особе, студенти и други Новосађани којима је отежано кретање кроз град. Од данас, функционисање Центра, као и свакодневна организација бројних појединаца и целих породица, биће олакшана, јер ће се са два нова возила лакше долазити до школа, факултета, посла, лекара и других садржаја. - рекао је градоначелник Игор Павличић.

Председник Форума младих са инвалидитетом Александар Јовановић рекао је да је питање превоза у великој мери решено набавком још два возила, и додао да је са једним возилом, од отварања Диспечерсог центра до сада, пређено 17000 km и обављено око 1300 вожњи, а да ће тек сада бити омогућено испуњење много више потреба особа са инвалидитетом и отежаним кретањем у Новом Саду. Број телефона Диспечерског центра је 021/417-720, а заинетерeсовани могу послати и мејл на dispecerskicentarns@gmail.com.

Нови Сад, 21. децембар 2011. године